Friday, November 7, 2014

Pe cine vor alege românii ca președinte?

Istoria se repetă. La câteva luni după revoluția din Decembrie 1989 românii au ales la președinția României un comunist notoriu, pe Ion Ilici Iliescu. Lucrurile ar putea avea o explicație. Oamenii erau încă victime ale dezinformării comuniste.

La un sfert de veac de la revoluția din Decembrie 1989 românii sunt gata să aleagă la președinția României un alt comunist, pe Victor Ponta. Acum nu mai există nici o scuză. Mai ales că au alternativa să aleagă un om cinstit, harnic și capabil.

Presa filo-pontistă laudă calitățile de credincios ortodox ale lui Ponta și huiduiește apartenența la evanghelici a lui Johannis.  Diferența este enormă. Ortodoxia se menține pe seama ignoranței și obscurantismului ce caracterizează masele ei needucate din punct de vedere teologic. Evanghelicii sunt credincioși care s-au întors la Biblie și la credința predicată de apostoli. Ortodocșii sărută crucea și moaștele. Evanghelicii se închină în duh și adevăr. Ortodocșii, învățați să depindă de cei mari în cele religioase, s-au deprins să procedeze la fel și în cele sociale, de aceea vor îndemnizații guvernamentale. Evanghelicii refuză programele sociale și se bazează pe munca lor cinstită pentru a reuși în viață.

Sistemul comunist a aruncat pe toți cei cinstiți și credincioși la periferia societății și a promovat corupția și hoția, a legat cu lanțuri pe cei ce au avut curajul să protesteze. Sistemul neo-comunist a împușcat pe revoluționari la Timișoara, a chemat pe mineri să facă ordine în capitală. A refuzat sistematic să facă dreptate pentru toți cei victimizați de Securitatea ceaușistă și a creat o clasă de baroni îmbogățiți prin necinste și corupție. Cu Victor Ponta avem toate șansele să repetăm istoria comunistă sau să prelungim pe cea neo-comunistă.

Cine sunt ceice îl votează pe Victor Ponta? Sunt cei ce sărută moaștele „sfintei” Paraschiva.

Cine sunt cei ce îl votează pe Johannis? Sunt cei ce vor să trăiască din munca lor cinstită și harnică.

Urarea noastră? Dumnezeu să îl ajute pe Klaus Johannis și Paraschiva să îl ajute pe Victor Ponta.

Durerea noastră? S-ar părea că în România există mai mulți sărutători de moaște decât oameni cinstiți.

No comments: